Υλικά
Μπανάνες 5 μέτριες
Βούτυρο 60 γρ
Ζάχαρη 80 γρ
Κονιάκ 1 ποτηράκι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο για το αλεύρωμα
Ηλιέλαιο ελάχιστο ίσα να βραχεί το τηγάνι
Νερό 2 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος τις μπανάνες σε δυο μέρη, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε στο λάδι λίγο. Μετά τις ροδίζουμε καλά σε τηγάνι με βούτυρο και από τις δυο πλευρές. Τις πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, τις βρέχουμε με λίγο νεράκι και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ για 15 λεπτά στον φούρνο. Πριν τις σερβίρουμε, τις περιχύνουμε με το κονιάκ, ανάβουμε με αναπτήρα και τις παρουσιάζουμε με την φλόγα. Αν θέλουμε μπορούμε να τις σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας , πασπαλισμένες με ινδική καρύδα ή με τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/