Κοτόπουλο στρογγανόφ

images_422017_kotopoulo-stoganoff.jpg

Υλικά

    Στήθος κοτόπουλο 2 τεμάχια    
    Πιπεριές κόκκινες 2 κομμένες σε λεπτές φέτες    
    Πιπεριές πράσινες 2 κομμένες σε λεπτές φέτες    
    Κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα    
    Μανιτάρια 1 κουτί στρογγυλά (λευκά)    
    Μπέικον 300 γρ    
    Κρέμα γάλακτος 250 ml    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ελαιόλαδο 1 1/2 κουταλιά σούπας    
    Κονιάκ 1/2 φλυτζάνι καφέ    
    Νερό 1 φλυτζάνι καφέ  

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφήνουμε να κάψει στην φωτιά ώστε να σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια , τις πιπεριές και τέλος τα μανιτάρια. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο το οποίο το κόψαμε σε μπουκίτσες και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το μπέικον, αφήνουμε να σοταριστεί ανακατεύοντας καλά και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας , το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/