Υλικά
Φακές 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Σπανάκι 1/2 κιλό
Κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι
Σκόρδο 2 σκελίδες
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο 1 πρέζα
Νερό 7 φλυτζάνια του τσαγιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε να βράσουν με τα 7 φλυτζάνια του τσαγιού νερό. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε χωρίς λάδι, στη συνέχεια τα προσθέτουμε στις φακές, προσθέτουμε και το σπανάκι και τα αφήνουμε όλα να βράσουν για 15 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/