Σαλάτα ρόκα με πορτοκάλι, τυρί και ρόδια

images_3012017_2_roka-me-rodi.jpeg

Υλικά

    Ρόκα 1/2 ματσάκι    
    Πορτοκάλια 2 μεγάλα ώριμα 2 κουταλιές της σούπας τον χυμό τους και την φλούδα τους    
    Κρεμμύδι 1 μικρό ψιλοκομμένο    
    Τυρί κατσικίσιο 250 γρ    
    Ελαιόλαδο
    Λεμόνι 1/4 φλυτζάνι μόνο τον χυμό του    
    Ξύδι βαλσάμικο 2 κουταλιές σούπας    
    Μουστάρδα 1 κουταλιά της σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ρόδι 1/2 φλυτζάνι σπόρους    

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το βαλσάμικο, την μουστάρδα και  αλάτι – πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, τα χωρίζουμε σε φέτες, αφαιρούμε το άσπρο σημείο τους και  τις ίνες και τα κόβουμε σε καρέ. Πλένουμε την ρόκα και την χονδροκόβουμε με το χέρι . Σε μια σαλατιέρα βάζουμε την ρόκα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πορτοκάλια, περιχύνουμε με την σάλτσα που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το τυρί και τα ρόδια.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/