images_3012017_2_pasteli.jpg

Υλικά

    Μέλι 2 φλυτζάνια τσαγιού    
    Σουσάμι άσπρο 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού    
    Σπορέλαιο ελάχιστο  

 

Εκτέλεση

Βάζουμε  το σουσάμι σε ταψάκι σε μέτριο φούρνο για 5-10 λεπτά να καβουρδιστεί. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μέλι και το βράζουμε για 3-4 λεπτά. Όταν δέσει το μέλι, ρίχνουμε το σουσάμι, το ανακατεύουμε, το αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις και το αδειάζουμε πάνω σε λαδόκολλα,την οποία έχουμε περάσει με λίγο λαδάκι. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το κόβουμε σε κομματάκια.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/