Μελιτζάνες ογκρατέν

images_1712017_2_melitzanes-ogkraten-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μελιτζάνες 2 τεμ τριμμένες
    Καρότα 2 τεμ τριμμένα    
    Πιπεριά Φλωρίνης 1 τεμ ψιλοκομμένη    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Αρακάς 100 γρ    
    Αυγά 2 τεμ    
    Μαργαρίνη 3 κουταλιές σούπας    
    Γάλα 150 ml    
    Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 – 150 γρ    
    Φέτα 200 γρ    
    Κασέρι 200 γρ    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα και τις μελιτζάνες. Τα στραγγίζουμε καλά και τα σοτάρουμε με την μαργαρίνη. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , την πιπεριά και τον αρακά. Σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά κι αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γάλα,τα αυγά,τα τυριά, (κρατάμε λίγο από τα τυριά για το τέλος) τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά μας μέσα στον χυλό κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε, προσθέτουμε διάσπαρτα λίγο βούτυρο σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 – 60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/