Υλικά
Ελαιόλαδο 2 ποτήρια
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Πορτοκαλάδα 1 ποτήρι φυσικό χυμό
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Σόδα φαγητού 1 κουταλάκι γλυκού
Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
Γαρύφαλο 1/2 κουταλάκι γλυκού σε σκόνη
Καλαμποκάλευρο 1 κιλό (ίσως πάρει λίγο παραπάνω)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα εκτός από το καλαμποκάλευρο. Τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε το ζυμάρι μας σε σχήμα μακρόστενης μπαγκέτας. Κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ -1,5 εκ. και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Στα πρώτα 45 λεπτά τα βγάζουμε από τον φούρνο για να τα γυρίσουμε από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15-20 λεπτά κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/