Μακαρόνια με σάλτσα ναπολιτέν

images_1112017_2_makaronia-me-saltsa-napolitana-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σπαγγέτι 500 γρ    
    Ντομάτες 6 ώριμες    
    Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Φύλλα βασιλικού 4 – 5 ψιλοκομμένα    
    Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο    
    Ζάχαρη μια πρέζα    
    Γραβιέρα 100 γρ για πασπάλισμα    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε , ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ,αλάτι,πιπέρι,τα φύλλα βασιλικού και την ζάχαρη κι αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα κι απολαμβάνουμε.

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από σπαγγέτι οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/