Υλικά
Καρότα 300 γρ
Ζάχαρη 70 γρ
Ινδική καρύδα 8ο γρ
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι της σούπας
Κουβερτούρα σε σταγόνες 1 κουτάλι της σούπας
Ινδική καρύδα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρότα,τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αλέθουμε (ή τα τρίβουμε στο τρίφτη από το λεπτό μέρος). Βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη ,τα αλεσμένα καρότα με το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα υγρά τους τα καρότα. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε την ινδική καρύδα,ανακατεύουμε ,προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας κι ανακατεύουμε για λίγο και κατεβάζουμε από την φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι να κρυώσει. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες τρούφας, τις περνάμε από ινδική καρύδα να σκεπαστούν καλά κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/