Υλικά
Πατάτες 4 τεμ κομμένες καρέ
Καρότο 1 τριμμένο
Πιπερια Φλωρίνης 1 κομμένη καρέ
Αρακάς 1 φλιτζάνι του καφέ
Γκούντα 100 γρ τριμμένο
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
Κασσέρι 100 γρ τριμμένο
Αλάτι- πιπέρι
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Γάλα 1 φλιτζάνι του καφέ
Ζωμός κότας ή λαχανικών 1 τεμ
Σουσάμι ασπρόμαυρο για πασπάλισμα
Νερό για το βράσιμο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τις πατάτες, το τριμμένο καρότο,την πιπεριά ,τον αρακά, αλάτι και τον ζωμό κότας ή λαχανικών και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από βούτυρο, γάλα και σουσάμι (κρατάμε λίγο από τα τυριά μας για το πασπάλισμα στο τέλος), βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε,περιχύνουμε με το γάλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και βάζουμε το βούτυρο από πάνω σε κομματάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει, να λιώσουν τα τυριά μας και να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα από πάνω. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς ώστε να το απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/