Μακαρόνια φούρνου με μπεσαμέλ

images_27122016_makaronia-fournou-me-mpesamel-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μακαρονάκι κοφτό 250-300 γρ    
    Μπέικον 5 φέτες ψιλοκομμένες    
    Τυρί τσένταρ 4 φέτες για τοστ    
    Παρμεζάνα 100 γρ τριμμένη    
    Κρεμμυδάκι φρέσκο 1 – 2 τεμ ψιλοκομμένα    
    Θυμάρι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Κάρυ στην μύτη του κουταλιού    
    Ψωμί για τοστ 3-4 φέτες    
    Ελαιόλαδο λίγο προαιρετικά    

Για την μπεσαμέλ

    Βούτυρο 50 γρ    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ    
    Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Αλάτι-πιπέρι
    Γάλα 300 ml    

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τις φέτες ψωμιού για τοστ μαζί με την παρμεζάνα και τις φέτες τσένταρ , το θυμάρι και το κάρυ. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Βάζουμε το γάλα να βράσει όχι πολύ ίσα να ζεσταθεί. Σε μια κατσαρόλα μεγαλούτσικη βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα συνέχεια. Μόλις αρχίσει να αποκτά ένα χρυσό χρώμα προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και να σχηματιστεί μία ωραία κρέμα.Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο , αλάτι- πιπέρι ανακατεύουμε με το σύρμα και κατεβάζουμε από την φωτιά. Έχουμε βάλει τα μακαρόνια να βράζουν σε κατσαρόλα με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους . Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ, τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά με την μπεσαμέλ κι αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικά),πασπαλίζουμε με το μείγμα ψωμί του τοστ και τυριά, αν θέλουμε τρίβουμε κι επιπλέον τυρί από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το φαγητό και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα  (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/