Σοκολατένια φουντουκόπιτα

images_25122016_2_sokolatenia-fountoukopita-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κουβερτούρα 250 γρ    
    Βούτυρο 250 γρ    
    Ζάχαρη 170 γρ    
    Αυγά 5 χωριστά κρόκοι από ασπράδια    
    Φουντούκια σε σκόνη 300 γρ    
    Φουντούκια 100 γρ χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα την ζάχαρη με τους κρόκους πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα με το μείγμα του μπολ και προσθέτουμε την σκόνη  φουντουκιών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε  λίγο λίγο στο μείγμα,  ανακατεύοντας πολύ απαλά.Βουτυρώνουμε μια φόρμα 28 εκ και αδειάζουμε το μείγμα. Ρίχνουμε από πάνω και τα χοντροκομμένα φουντούκια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 25 -30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/