Υλικά
Κουνουπίδι 500 γρ
Μπέικον 6 φέτες ψιλοκομμένες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κούπα τσαγιού
Μπύρα 2 κούπες τσαγιού
Τυριά της αρεσκεία μας 1/2 κούπα του τσαγιού τριμμένα
Πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος
Πιπέρι -αλάτι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο λίγο την μπύρα και ανακατεύουμε να λιώσει το αλεύρι και να γίνει ένας πηκτός χυλός. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,το ψιλοκομμένο μπέικον, τα τυριά τριμμένα,τον δυόσμο και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε σε τηγάνι βαθύ το ηλιέλαιο στη φωτιά να κάψει. Με κουτάλι της σούπας παίρνουμε από τον χυλό μας και ρίχνουμε στο τηγάνι .Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Σερβίρονται ζεστά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/