Σουβλάκια ξιφία

images_25122016_2_souvlakia-ksifia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ξιφίας φέτες 2 τεμ καταψυγμένες ή φρέσκιες    
    Κρεμμύδια ξερά 10 τεμ μικρά    
    Πιπεριές κόκκινες 2 τεμ    
    Πιπεριές πράσινες 2 τεμ    
    Ντοματίνια 5 τεμ    
    Αλάτι -πιπέρι
    Ελαιόλαδο 1 1/2 κουταλιά της σούπας για άλειμα    
    Καλαμάκια για σουβλάκι  

 

Για το λαδολέμονο

    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας    
    Λεμόνι από 1/2 τον χυμό του    
    Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις φέτες ξιφία σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια,υπολογίζοντας  3-4 κομμάτια σε κάθε καλαμάκι σουβλάκι.Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια στη μέση,τις πιπεριές σε μεγάλα καρέ τεμάχια.Περνάμε στο καλαμάκι,πρώτα ένα μισό κρεμμύδι,συνεχίζουμε με κομμάτι ξιφία, μισό ντοματίνι, πιπεριά , ξιφία, πιπεριά και κλείνουμε με μισό κρεμμύδι. Κάνουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα καλαμάκια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τα βάζουμε σε πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε , τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφού τα ψήσουμε , τα βάζουμε σε πιατέλα. Έχουμε ανακατέψει καλά όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και τα περιχύνουμε. Σερβίρονται ζεστά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/