Υλικά
Κοτόπουλο 4 μπούτια
Καρότα 2 κομμένα ροδέλες
Πράσα 2 κομμένα ροδέλες
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο κομμένο στα 4
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
Σελινόριζα 1 κομμένη σε κύβους
Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
Αλάτι -ρίγανη – λεμονοπίπερο
Ελιές μαύρες 10 χωρίς κουκούτσια
Κύβο κότας 1 τεμ λιωμένο
Νερό 1 ποτήρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε όλα τα λαχανικά μας, τα κόβουμε όλα στο ίδιο μέγεθος και τα αλατίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας μαζί με τις ελιές για 10 λεπτά ίσα να μαραθούν. Μόλις μαραθούν σβήνουμε με το κρασί. Καψαλίζουμε και πλένουμε τα μπούτια κοτόπουλο, λιώνουμε τον κύβο με λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε καλά το κοτόπουλο. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά μας, από πάνω τα μπούτια κοτόπουλο ,προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη, λεμονοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 70 λεπτά περίπου (αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε επιπλέον νερό). Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά μας και ψηθεί το κοτόπουλο σερβίρουμε ζεστό και το απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/