Υλικά
Γαρίδες μεγάλες 1 κιλό
Πατάτες 1 κιλό
Ντομάτες 3-4 τεμ ψιλοκομμένες ή ντοματάκι κον κασέ
Ντοματοχυμό 1/2 ποτήρι του νερού
Κόκκινο κρασί 1/2 ποτήρι του νερού
Κρεμμύδια ξερά 1 1/2 τεμ
Σκόρδο 3 σκελίδες
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι -πιπέρι μαύρο
Μπαχάρι 2 κόκκους
Δάφνη 1 φύλλο
Νερό 1/2 ποτήρι
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι του νερού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, με μια οδοντογλυφίδα βγάζουμε το εντεράκι, αφαιρούμε και το κέλυφος από την ουρά.Τις πλένουμε και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πατάτες. Κομματιάζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα στο μπλέντερ και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Σε κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει προσθέτουμε κρεμμύδι, τα σκόρδο , την πάπρικα, το πιπέρι να βγάλουν το άρωμά τους και προσθέτουμε τις πατάτες,τις σοτάρουμε περίπου για 7 -8 λεπτά να πάρουν χρώμα.Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή το ντοματάκι κον κασέ,τον χυμό ντομάτας, την δάφνη, το μπαχάρι και 1/2 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα. Πριν ολοκληρωθεί το φαγητό προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατίζουμε κι αφήνουμε για 6-8 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες). Αφαιρούμε το φαγητό από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.
* Αν θέλουμε μαζί με τις γαρίδες μπορούμε να προσθέτουμε και λίγη τριμμένη φέτα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/