Κολοκυθόπιτα με μανιτάρια

images_22122016_2_kolokuthopita-me-manitaria-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κολοκύθι τριμμένο 1 κιλό    
    Μανιτάρια λευκά φρέσκα 500 γρ    
    Πλιγούρι 1 κούπα τσαγιού    
    Νερό 3 κούπες του τσαγιού    
    Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Άνηθο-μαϊντανό-δυόσμο 3 κουταλιές της σούπας    
    Πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι -πιπέρι
    Ελαιόλαδο 1/2 κούπα του τσαγιού    
    Τυρί φέτα 100 γρ τριμμένη    
    Φύλλα σπιτικά ή εμπορίου 4 τεμ ή 6 τεμ    

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκύθια ή έχουμε μία μεγάλη κολοκύθα, τα καθαρίζουμε , τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Βράζουμε σε κατσαρόλα με το νερό το πλιγούρι και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε  τα κρεμμύδια,τα σκόρδα,τα ψιλοκόβουμε,σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο,το αλάτι-πιπέρι, την πάπρικα, να αφήσουν τα αρώματα τους, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το πολτοποιημένο κολοκύθι να σοταριστούν κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 10-12 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το πλιγούρι, τα μυρωδικά, την φέτα τριμμένη κι ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί. Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε κάτω 2 φύλλα σπιτικά , λαδωμένα ή 3 εμπορίου κι αδειάζουμε το μείγμα να πάει παντού. Σκεπάζουμε  με τα άλλα 2 φύλλα σπιτικά ή 3 του εμπορίου , χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι, αλείφουμε με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και βάζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά  (ανάλογα τον φούρνο μας) . Βγάζουμε την πίτα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε . Τρώγεται και κρύα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/