Κουλουράκια (παξιμαδάκια) εκ Κυθήρων

new9_3602577_blog.jpg

Υλικά

  

5 κιλά αλεύρι

4 κουταλιές της σούπας αλάτι

1 κιλό ελαιόλαδο

50 γρ. μαγιά

2 ¼  λίτρα νερό

 

Εκτέλεση

 

Αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε μέχρι να θρουλιάσει η ζύμη. Προσθέτετε το νερό με τη μαγιά και αναμιγνύετε σε μίξερ πολύ καλά. Για να καταλάβετε ότι η ζύμη είναι έτοιμη την τεντώνετε μέχρι ν’ ανοίγει σαν σεντόνι. Την αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει. Όταν έρθει η ώρα να ζυμώσετε κόβετε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια και τη πλάθετε μακρόστενα. Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε κάθετες λεπτές φετούλες τις απλώνετε στο ταψί, και τις ψήνετε στο φούρνο. Αφήνετε να κρυώσουν και τις ξανά βάζετε στο φούρνο μέχρι να φρυγανίσουν.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr