Υλικά
Για την γέμιση
Κρέμα γάλακτος 1 λίτρο
Κουβερτούρα 750 γρ
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
Ζάχαρη 60 γρ
Βούτυρο 180 γρ κρύο
Αυγά 2 μόνο τους κρόκους
Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό
Νερό 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κρύο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε με τα χέρια το κρύο βούτυρο με το αλεύρι, τους κρόκους , το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά όσο χρειάζεται μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να αφρατεύει (δεν τη θέλουμε σφιχτή). Προσθέτουμε σιγά σιγά την σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε πολύ απαλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη μας και κόβουμε στο μέγεθος που έχουν οι φόρμες που έχουμε για τις τάρτες. Τα στρώνουμε μέσα στις φόρμες, τρυπάμε με ένα πιρουνάκι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν καλά γεμίζουμε με την μους σοκολάτας.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/