Υλικά
Για την γέμιση
Ροδάκινα 2 τεμ κομμένα σε κύβους
Μέλι ή ζάχαρη άχνη
Κανέλα για πασπάλισμα
Για τον χυλό
Νερό 3 φλιτζάνια του τσαγιού
Νωπή μαγιά 30 γρ
Ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού κοσκινισμένο
Ρυζάλευρο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αλάτι 1 πρέζα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ 1 φλιτζάνι νερό με την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το ρυζάλευρο, ανακατεύουμε με το σύρμα να γίνει ένα χυλός όχι πολύ πηκτός αλλά ούτε και αραιός. Πλένουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε κύβους και τα προσθέτουμε στον χυλό. Βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και με κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά χυλό στο τηγάνι να τηγανιστεί και να ροδίσει. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
* Μπορούμε να συνοδεύσουμε και με παγωτό.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/