Υλικά
Μελιτζάνες φλάσκιες 3 τεμ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
Ρυζάλευρο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας
Νερό 3 φλιτζάνια του τσαγιού
Αλάτι 1 πρέζα
Νωπή μαγιάΣ 30 γρ
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι προαιρετικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε νερό αλατισμένο να ξεπικρίσουν για 15 λεπτά.Τις βγάζουμε να στραγγίξουν. Ανακατεύουμε σε μπολ 1 φλιτζάνι νερό με τη μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το ρυζάλευρο. Ανακατεύουμε με το σύρμα να γίνει ένα χυλός ,όχι πολύ πηκτός ούτε και αραιός , μέτριος. Βάζουμε σπορέλαιο στο τηγάνι να κάψει,τηγανίζουμε για λίγα λεπτά τις μελιτζάνες και τις βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι. Τις προσθέτουμε στο χυλό. Βάζουμε σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι να κάψει και παίρνουμε με κουτάλι της σούπας από τον χυλό, ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Περιχύνουμε με μέλι προαιρετικά και σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/