Υλικά
Κολοκύθια χοντρά 1 1/2 κιλό κομμένα ροδέλες
Ανθότυρο 200 γρ
Κασέρι 150 γρ κομμένο σε λεπτές φέτες
Γάλα 1 1/2 ποτήρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, κόβουμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι βάζοντας το βούτυρο με το αλεύρι , λίγο αλάτι-πιπέρι, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το 1 ποτήρι γάλα σιγά σιγά μέχρι να το απορροφήσει όλο. Σε άλλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο, με το 1/2 ποτήρι γάλα , αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και στρώνουμε τα κολοκύθια μας, προσθέτουμε από πάνω το ανθότυρο , την μπεσαμέλ και τέλος στρώνουμε και τις φέτες από το κασέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 -30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/