Υλικά
Ντομάτες κόκκινες μικρές 10 τεμ
Σαρδέλες φιλέτα 6 -7 τεμ ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Τόνος νερού 1 κουτί ψιλοκομμένος
Αγγουράκια τουρσί 6 -7 τεμ ψιλοκομμένα
Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ ψιλοκομμένα
Μαϊντανός 2 κουτάλια της σούπας ψιλοκομμένος
Αλάτι -πιπέρι
Μαγιονέζα βλ αντίστοιχη συνταγή
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε το πάνω μέρος από το κοτσάνι ώστε να δημιουργηθεί ένα καπάκι, τις αδειάζουμε από την ψίχα τους, μέσα σε ένα μπολ τις τινάζουμε πάρα πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους και οι σπόροι. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα και τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.Ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και την βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα φιλέτα σαρδέλας ψιλοκομμένα, τον τόνο αφού τον στραγγίξουμε πάρα πολύ καλά,τα αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Για την μαγιονέζα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την έτοιμη ή να φτιάξουμε μόνοι μας (βλ αντίστοιχη συνταγή μαγιονέζα σπιτική). Αδειάζουμε την μισή στο μπολ με όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.Βγάζουμε τις ντομάτες από το ψυγείο και τις γεμίζουμε με τη γέμιση που φτιάξαμε. Πάνω από την γέμιση βάζουμε από μια κουταλιά μαγιονέζα ώστε να καλυφθεί τελείως η γέμιση, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κι αν θέλουμε καλύπτουμε με το καπάκι. Είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Πηγη : http://www.chefoulis.gr