Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
Νερό 250 γρ
Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι λίγο
Για την γέμιση
Σολομός καπνιστός 300 γρ
Κρεμμύδι φρέσκο 1 ψιλοκομμένο
Αυγά 2 τεμ
Τυρί κρέμα 150 γρ
Παρμεζάνα 100 γρ τριμμένη
Κρέμα γάλακτος 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Άνηθο 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι λίγο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βαζουμε όλα τα υλικά της ζύμης, τα ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη με πετσέτα κουζίνας. Κόβουμε τον σολομό σε κομμάτια, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας, τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα. Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη μας και την στρώνουμε στην ταρτιέρα καλά ακουμπώντας καλά την ζύμη στην πλάτη της ταρτιέρας κι αφήνοντας να προεξέχει ζύμη από τα τοιχώματα.Την τρυπάμε με πιρούνι παντού (για να μην μας φουσκώσει και να ψηθεί ομοιόμορφα), κόβουμε προσεκτικά την ζύμη που προεξέχει περιμετρικά της ταρτιέρας και αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας), αφήνουμε λίγο να κρυώσει , την κόβουμε και την σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/