Υλικά
Μοσχάρι 1 κιλό
Μελιτζάνες 5 τεμ
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι -πιπέρι
Κόκκινο κρασί 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Μπαχάρι 2 τεμ
Δάφνη 1 φύλλο
Ντομάτες φρέσκιες 2-3 τεμ ή κον κασέ 1 κουτί
Ντοματοποπλτός 1 κουτάλι της σο’ύπας
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Νερό όσο χρειαστεί
Μαϊντανός προαιρετικά ψιλοκομμένος για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρέας να το σοτάρουμε, να φύγουν τα υγρά του. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα , προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι να αφήσουν τα αρώματά τους και ανακατεύουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε τα μπαχάρια, την δάφνη, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον ντοματοπολτό,την ζάχαρη, την κανέλα και νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει (το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη). Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και την κανέλα.Πρέπει να μείνει το φαγητό μας με ζουμί. Καθαρίζουμε , πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στενόμακρες ή κύβους.Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγο τις μελιτζάνες , να ροδίσουν. Τις προσθέτουμε στο κρέας , αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας με τις μελιτζάνες μαζί για περίπου 15 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και είναι έτοιμο να σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/