Σουφλέ πατάτας

images_18122016_2_soufle-patatas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πατάτες 6 μεγάλες (κομμένες σε ροδέλες)    
    Κολοκυθάκια 5-6 (κομμένα σε λεπτές ροδέλες)    
    Ρεγκάτο τριμμένο 200 γρ    
    Κασέρι τριμμένο 200 γρ    
    Αυγά 3 χτυπημένα    
    Γάλα 1 ποτήρι νερού    
    Αλάτι-πιπέρι
    Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο    
    Δυόσμο 4-5 φυλλαράκια ψιλοκομμένα    
    Βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας 

   

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 15 λεπτά σε κατσαρόλα με νερό. Τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Πλένουμε τα κολοκυθάκια πολύ καλά και τα βράζουμε για 10 λεπτάκια μόνο σε κατσαρόλα με νερό.Τα κόβουμε σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές). Αλείφουμε την βάση από ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους με βούτυρο. Στρώνουμε εναλλάξ μια στρώση πατάτας – μια στρώση κολοκυθάκια και λίγο από  τα τριμμένα τυριά μας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε κάθε στρώση με άνηθο και δυόσμο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά σε ένα μπολ και περιχύνουμε το φαγητό μας. Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά που περίσσεψαν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/