Υλικά
Καστανή ζάχαρη 1/2 ποτήρι
Ανανάς 1 κουτί
Αυγά 3 τεμ
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 ποτήρια
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Βανίλια 1 τεμ
Γιαούρτι 1/2 ποτήρι
Χυμός ανανά 1/2 ποτήρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το τσέρκι μας και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη παντού.Στρώνουμε τις φέτες του ανανά στην βάση. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά , προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά τα ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα μας πάνω στις φέτες του ανανά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Τρυπάμε με ένα μαχαίρι κι αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μην μας διαλυθεί, το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μια σχάρα ή πιατέλα , βγάζουμε προσεκτικά το στεφάνι του τσέρκι και αν θέλουμε διακοσμούμε με κόκκινα κεράσια ανάμεσα στις φέτες ανανά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/