Υλικά
Για το παντεσπάνι
Αυγά 5 τεμ
Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι νερού
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Νερό 1 ποτήρι (όχι πολύ γεμάτο)
Κακάο 4 κουταλιές σούπας
Για την κρέμα
Κρέμα γάλακτος 800 ml
Κουβερτούρα 200 γρ
Πραλίνα φουντουκιού 400 γρ εμπορίου
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το παντεσπάνι, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Στρώνουμε στην λαμαρίνα του φούρνου μας λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφού δούμε ότι τρυπώντας το με ένα μαχαίρι δεν αφήνει καθόλου από το υλικό του πάνω στην λεπίδα του μαχαιριού, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά (σκεπασμένο με μια πετσέτα κουζίνας). Τοποθετούμε το βάζο της πραλίνας σε ζεστό μέρος για να είναι μαλακή. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε καλά.Την κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε δυνατά, μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα υπόλοιπα 600 ml κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε όλη την πραλίνα μέσα και χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα της κουβερτούρας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μόλις σφίξει, την αδειάζουμε στο παντεσπάνι και το διπλώνουμε προσεχτικά σε ρολό. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα από πάνω.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/