Υλικά
Κεράσια 350 γρ χωρίς κουκούτσια
Ζάχαρη 400 γρ
Μαργαρίνη 250 γρ ελαφρώς λιωμένη
Αυγά 4 τεμ
Φαρίνα 5οο γρ
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Γάλα 1 ποτήρι νερού
Κακάο 7 κουταλιές σούπας
Πορτοκάλι 1 τον χυμό του
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε την ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ για αρκετή ώρα.Προσθέτουμε την μαργαρίνη ελαφρώς λιωμένη, το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, την βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο λίγο και χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Τέλος βάζουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.Προσθέτουμε τα κεράσια χωρίς κουκούτσια,ανακατεύουμε ελαφριά να μοιραστούν μέσα στο μείγμα. Βουτυρώνουμε την φόρμα για κέικ , αδειάζουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 40 -45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Για να δούμε αν είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι κι αν η λεπίδα βγει μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο. Το βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να το περιχύσουμε με σος σοκολάτας.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/