Κολοκυθόπιτα με σφολιάτα

images_12122016_kolokuthopita-me-sfoliata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κολοκυθάκια 5 -6 τεμ τριμμένα    
    Μανιτάρια στρογγυλά 3 τεμ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο    
    Αυγά 2 τεμ χτυπημένα    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Γιαούρτι 3 μεγάλες κουταλιές σούπας    
    Γάλα 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Κεφαλογραβιέρα,ανθότυρο κι άλλα τυριά 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι- πιπέρι
    Άνηθο, μαϊντανό,δυόσμο 2 κουταλιές της σούπας τριμμένα    
    Σφολιάτα 1 φύλλο σπιτική ή εμπορίου  

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι , βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να κάψει,προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο, ψιλοκομμένα,αλάτι πιπέρι,πάπρικα,τα σοτάρουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια,συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 7 -9 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά. Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι,τα τυριά τριμμένα (τυριά μπορούμε να βάλουμε ότι έχουμε ή ότι μας αρέσει) ,τα μυρωδικά και προσθέτουμε το μείγμα με τα κολοκυθάκια. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, λαδώνουμε ένα ταψί , βάζουμε το φύλλο και πάνω του απλώνουμε το μείγμα. Γυρίζουμε το φύλλο που προεξέχει προς τα μέσα και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, περιχύνουμε την πίτα και την βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 -45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Αφού ψηθεί, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστή και κρύα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/