Μαγιονέζα νηστίσιμη

images_3122016_2_magioneza-nistisimi-chefoulis.gr_-600x407.jpg

Υλικά

    Πατάτα 1 τεμ μέτρια και βρασμένη    
    Μουστάρδα σε σκόνη 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Σπορέλαιο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι    
    Νερό παγωμένο 6-7 κουταλιές της σούπας    

Εκτέλεση

Βράζουμε την πατάτα να μαλακώσει σε μια κατσαρόλα με νερό. Στην συνέχεια την ξεφλουδίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει ή την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Την κόβουμε σε τεμάχια και την βάζουμε στο μπλέντερ, μαζί  με το αλάτι, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και 3-4 κουταλιές παγωμένο νερό ή 1-2 παγάκια. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα για να μην μας κόψει η μαγιονέζα και μόλις το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε σταγόνα -σταγόνα το λάδι. Ενδιάμεσα με την προσθήκη λαδιού, προσθέτουμε και τις υπόλοιπες κουταλιές παγωμένου νερού.

Πηγή :  http://www.chefoulis.gr/