Μπιφτέκια μπριζόλας

images_3122016_2_mpiftekia-mprizolas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μπριζόλες χοιρινές 6 τεμ    
    Βούτυρο ή μαργαρίνη 4 κουταλιές της σούπας    
    Ψωμί ξερό 70 γρ τριμμένο    
    Αυγά 2 τεμ    
    Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλιά της σούπας    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος    
    Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας  κόψει 6 μπριζόλες χοιρινές και να μας τις κάνει κιμά.Του ζητάμε να μας δώσει και τα κόκκαλα για να τα χρησιμοποιήσουμε στην διακόσμηση του πιάτου. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το βούτυρο, το τριμμένο ψωμί,τα αυγά, το κρεμμύδι που σοτάραμε,το μοσχοκάρυδο,τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν ένα μείγμα, το χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη ,πλάθουμε σε σχήμα μπριζόλας και ενσωματώνουμε στο κάθε κομμάτι από ένα κόκκαλο. Στρώνουμε χαρτί αντικολλητικό σε ένα ταψί, βάζουμε τις μπριζόλες από κιμά την μια δίπλα στην άλλη και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 -30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Τις σερβίρουμε σε πιατέλα ενώ μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με πουρέ αρακά ή πουρέ φασολιού ή πουρέ πατάτας. Επίσης μπορούμε να συνοδεύσουμε με σάλτσα για μπριζόλες.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/