Μανταρίνι Λικέρ

images_17112016_2_liker-mantarini.jpg

Υλικά

    Μανταρίνια 8 τεμ
    Ζάχαρη 800 γρ    
    Τσίπουρο 1 λίτρο    
    Κανέλα 1 ξυλάκι    
    Γαρύφαλλα 8 τεμ  

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μανταρίνια τα τρυπάμε σε 5 -6  σημεία με καλαμάκι και βάζουμε σε κάθε μανταρίνι από 1 γαρύφαλλο. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο δοχείο (από αυτά που σφραγίζουν) βάζουμε την ζάχαρη,το τσίπουρο,την κανέλα και κλείνουμε το καπάκι. Ανά τακτά διαστήματα κουνάμε το δοχείο να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε για 2 βδομάδες. Όταν τα βγάλουμε τα μανταρίνια τα στύβουμε με το χέρι μας μέσα στο δοχείο ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά που είχαν απορροφήσει. Στην συνέχεια σουρώνουμε το δοχείο με 2 στρώσεις τούλι ή  τουλπάνι (λεπτό ύφασμα) τοποθετώντας το στο χείλος του δοχείου και αδειάζουμε τα υγρά σε ένα μπουκάλι, στο οποίο θα διατηρήσουμε το λικέρ μας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/