Ζαμπονοτυρόπιτα

images_17112016_2_zamponotyrop.jpg

Υλικά

    Σφολιάτα 1 πακέτο (περιέχει 2 φύλλα)    
    Γραβιέρα 250 γρ    
    Κασσέρι 250 γρ    
    Γκούντα 250 γρ    
    Ζαμπόν 250 γρ ψιλοκομμένο    
    Κέτσαπ 4 κουταλιές σούπας    
    Ρίγανη 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Πιπέρι
    Αυγό 1    
    Σουσάμι

Εκτέλεση

Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν. Σε ένα ταψί παραλληλόγραμμο το οποίο έχουμε ελαφρώς λαδώσει, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε την κέτσαπ , από πάνω την ρίγανη και λίγο πιπέρι. Αδειάζουμε μέσα όλη την γέμιση (τυριά & ζαμπόν). Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Χαράζουμε ελαφρά να δημιουργηθούν κομμάτια, με ένα πινελάκι την αλείφουμε με το αυγό που το χτυπήσαμε λίγο σε ένα μπολάκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά .

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/