Μπρουσκέτα με κεφτεδάκι και καραμελλωμένα κρεμμύδια σε κρέμα βαλσαμικού

images_16112016_κεφτεδες-.jpg

Υλικά για 4 μπρουσκέτες

4 φέτες ψωμιού

8 κεφτεδάκια

2-3 κρεμμύδια σε ροδέλες

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με μέλι

2 κ.σ. λάδι

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

μερικά φύλλα ρόκας

Η συνταγή για τα κεφτεδάκια

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι

1 αυγό

2 μικρές ντομάτες

3 φέτες άσπρο ψωμί του τοστ

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού Brava

λάδι

αλάτι

πιπέρι

μαιντανό

λίγο δυόσμο

 

Εκτέλεση

1. Βάζουμε στο μούλτι και ψιλοκόβουμε το ψωμί,το αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Έπειτα τοποθετούμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τις ντομάτες.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά που ψιλοκόψαμε μαζί με τον κιμά, το λάδι, το αυγό και τα μπαχαρικά μας.

3. Τα ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μπαλάκια, τα οποία τα τοποθετούμε σε μια γάστρα( ή στο τηγάνι).

5. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ώρα και ακόμα πέντε λεπτά στο γκρίλ να πάρουν χρώμα.

6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα ψωμάκια με λίγο ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα.

7. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε για 3 λεπτά και βάζουμε την ζάχαρη. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά ,αλατίζουμε ,κλείνουμε την φωτιά και βάζουμε και την βαλσάμικη κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

8. Για το στήσιμο,τοποθετούμε πρώτα την φέτα του ψωμιού,μια φέτα ρόκα ,από πάνω τα κεφτεδάκια και περιχύνουμε την σάλτσα καραμελλωμένων κρεμμυδιών.

Πηγή : http://tomyalostofagito.gr