Υλικά
Κουνέλι 1 κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Σκόρδο 5-6 σκελίδες
Θυμάρι
Μαϊντανός
Μαντζουράνα
Σέλινο
Φύλλα δάφνης 3 φύλλα
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μερίδες από το κουνέλι (ή λαγό) και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα σκόρδα. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετούμε τις μερίδες σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σκόρδα. Δένουμε όλα τα μυρωδικά και τα τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού. Ανακατεύουμε τις μερίδες για να λαδωθούν από όλες τις πλευρές ,τέλος αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα το φαγητό και από πάνω το σκεπάζουμε με καπάκι (αν έχει το πυρίμαχο σκεύος μας). Βάζουμε στον φούρνο το φαγητό και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας ώστε να ξεκολλάει μόνο του από τα κόκαλα. Συνοδεύεται με ρυζάκι , πατάτες ή μακαρονάκι.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/