Υλικά
Φασολάκια φρέσκα 1 κιλό
Κιμά μοσχαρίσιο 1/2 κιλό
Ντοματάκι ψιλοκομμένο 250 γρ
Κρεμμύδι 1 μεγάλο
Αλάτι – πιπέρι
Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του καφέ
Για την μπεσαμέλ
Γάλα 1 λιτρό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 8 κουταλιές της σούπας
Αυγά 3
Βούτυρο 200 γρ
Κασσέρι πικάντικο 1/4
Αλάτι – πιπέρι
Μοσχοκαρύδο τριμμένο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια,τα πλένουμε και τα βράζουμε για 25 λεπτά. Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο και την κανέλα και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πιει το νερό του. Αδειάζουμε σε ένα ταψί τα φασολάκια και απο πάνω το μείγμα του κιμά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι ώστε σε χαμηλη φωτιά σιγά σιγά να το ψήσουμε ελαφρά. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει μπεσαμέλ. Με την μπεσαμέλ περιχύνουμε τα υλικά του ταψιού και το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/