Πιτες με Ψητα Μανιταρια και Κατσικισιο Τυρι

images_0aaaaaaa1aapites.jpg

Συστατικά για 4 μερίδες

    1,5  κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
    1 κ.γ. ελαιόλαδο
    4 πίτες για σουβλάκι
    1/2  κ.γ. αλάτι, στα 2
    1/4 κ.γ. πιπέρι, στα 2
    1 πακέτο μανιτάρια πορτομπέλλο
    2 μεσαίες ντομάτες, σε χοντρές φέτες
    1/3 φλ. κατσικίσιο τυρί
    1/2 φλ. ψιλοκομμένο βασιλικό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε ένα τηγάνι γκριλ σε μεσαία φωτιά. Αναμείξτε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και αλείψτε τις πίτες. Καρυκεύστε ομοιόμορφα τις πίτες με ¼ κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι. Τοποθετήστε τις πίτες στο γκριλ και ψήστε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Πασπαλίστε τα μανιτάρια και τις ντομάτες με ¼ κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι. Τοποθετήστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και ψήστε για 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουνε γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε τα μανιτάρια και προσθέστε τις ντομάτες για 1 λεπτό. Αλείψτε τις πίτες με το κατσικίσιο τυρί. Τοποθετήστε τα μανιτάρια και τις ντομάτες πάνω στις πίτες και τέλος το ψιλοκομμένο βασιλικό.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος