Συστατικά για 4 μερίδες
1,5 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
4 πίτες για σουβλάκι
1/2 κ.γ. αλάτι, στα 2
1/4 κ.γ. πιπέρι, στα 2
1 πακέτο μανιτάρια πορτομπέλλο
2 μεσαίες ντομάτες, σε χοντρές φέτες
1/3 φλ. κατσικίσιο τυρί
1/2 φλ. ψιλοκομμένο βασιλικό
Εκτέλεση
Προθερμάνετε ένα τηγάνι γκριλ σε μεσαία φωτιά. Αναμείξτε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και αλείψτε τις πίτες. Καρυκεύστε ομοιόμορφα τις πίτες με ¼ κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι. Τοποθετήστε τις πίτες στο γκριλ και ψήστε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Πασπαλίστε τα μανιτάρια και τις ντομάτες με ¼ κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι. Τοποθετήστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και ψήστε για 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουνε γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε τα μανιτάρια και προσθέστε τις ντομάτες για 1 λεπτό. Αλείψτε τις πίτες με το κατσικίσιο τυρί. Τοποθετήστε τα μανιτάρια και τις ντομάτες πάνω στις πίτες και τέλος το ψιλοκομμένο βασιλικό.
Πηγή : http://stavroulacooking.com/
Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος