Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι μακαρόνια βίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1/4 κούπα κουκουνάρι,σπασμένα ή ολόκληρα
1/4 φλιτζάνι κάπαρη
1/2 φλιτζάνι φινόκιο σε κύβους, χωρίς τα κοτσάνια
1/4 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 φλιτζάνι γαρίδες κατεψυγμένες, προβρασμένες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φύλλα φινόκιο, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό ελαφρώς αλατισμένο και βράστε το. Προσθέστε τα μακαρόνια και βράστε τα.
2. Ενώ τα μακαρόνια είναι ακόμα στην κατσαρόλα, στρέψτε την προσοχή σας στο τηγάνι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε τα κρεμμύδια.
3. Προσθέστε τα κουκουνάρια και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα.
4. Προσθέστε την κάππαρη, το φινόκιο και τις κόκκινες πιπεριές. Μαγειρέψτε αυτά τα 3 συστατικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
5. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
6. Βγάλτε από τη φωτιά.
7. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα.
8. Προσθέστε την σάλτσα και ανακατέψτε
9. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα και ρίξτε μαϊντανό και φύλλα φινόκιο πάνω από τα ζυμαρικά
Πηγή : http://stavroulacooking.com/