Σαλατα με Καρπουζι και Δυοσμο

images_0aaaaaaa1akarp.jpg

 Υλικά

    1 καρπούζι (περίπου 2,5 κιλά)
    1 κρεμμύδι
    1/4 φλιτζάνι ξύδι
    Αλάτι και πιπέρι
    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
    100 γραμμάρια τριμμένη φέτα
    6 κλωναράκια δυόσμου

Εκτέλεση

 Καθαρίστε το καρπούζι και κόψτε τη σάρκα σε κομμάτια, βγάζοντας τα κουκούτσια. Αφήστε στην άκρη. Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι σε δαχτυλίδια.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπήστε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σιγά σιγά προσθέστε το ελαιόλαδο σταγόνα σταγόνα, ανακατεύοντας αργά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο δυόσμο, δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το καρπούζι, το κρεμμύδι και τη φέτα. Περιχύστε με τη ντρέσινγκ και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να καλυφθούν τα πάντα από τη σάλτσα. Γαρνίρετε με κλωνάρια δυόσμου.

Πηγή: http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος