Υλικά
500 γραμμάρια αχλάδια καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κύβους
2 μπισκότα digestive, αλεσμένα
1⁄4 φλιτζάνι (15g) αποξηραμένα κρανμπερι
1 κ.σ. (16g) καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. (5g) κανέλλα σε σκόνη
1 κ.γ. (3g) κορν φλάουερ
1 κ.γ. (4g) λευκή ζάχαρη
90 γραμμάρια φύλλο για πίτα (8 φύλλα 23 x36 εκατοστά)
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Με ένα πινέλο λαδώστε ελαφρά μία λαδόκολλα.
2. Ανακατέψτε τα αχλάδια, το μπισκότο, τα κρανμπερι, τη καστανή ζάχαρη, 1 κ.γ. κανέλλα και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ.
3. Κόψτε τα φύλλα να σχηματίστε ορθογώνια κομμάτια 23 x 36 εκατοστά. Δουλεύοντας γρήγορα για να μην στεγνώσει το φύλλο, βάλτε 2 φύλλα στη λαδόκολλα, λαδώστε ελαφρά και βάλτε 2 ακόμα φύλλα από πάνω. Βάλτε το μισό μίγμα αχλαδιού προς την άκρη του φύλλου αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 5 εκατοστά από την άκρη και 5 εκατοστά από πάνω και κάτω. Διπλώστε το πάνω και κάτω μέρος πάνω στη γέμιση και στη συνέχεια διπλώστε την άκρη και φτιάξτε προσεκτικά ένα ρολό. Τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι φούρνου, λαδώστε ελαφρά και πασπαλίστε με ½ κ.γ. κανέλλα και ½ κ.γ. ζάχαρη.
4. Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
5. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να είναι τραγανό. Κόψτε το κάθε στρουντελ σε 6 κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή : http://stavroulacooking.com/