Σαντουιτς Βραζιλιανικης Κοτοσαλατας

images_0aaaaaaa1akoto.jpg

Υλικά για 4 μερίδες

1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα light
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 φλιτζάνια ψητό κοτόπουλο σε κομματάκια
1/4 φλιτζάνια ξανθιές σταφίδες
1 μεγάλο κοτσάνι σέλερυ, ψιλοκομμένο  
3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνια τριμμένα καρότα
1/2 φλιτζάνια τριμμένα παντζάρια
½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο κόλιανδρο
8 φύλλα μαρουλιού
8 φέτες ψωμί ολικής άλεσης φρυγανισμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τη μαγιονέζα με 1 κ.σ. χυμό λάιμ, ½ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε το κοτόπουλο, τις σταφίδες, το σέλερυ και το κρεμμύδι. Προσθέστε κι άλλο αλάτι και πιπέρι εάν θέλετε.

Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το ελαιόλαδο με το υπόλοιπο χυμό λάιμ, ½ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.σ. πιπέρι. Προσθέστε τα καρότα, ταπαντζάρια και τονκόλιανδρο.

Βάλτε από ένα φύλλο μαρουλιού σε 4 φέτες ψωμί, από πάνω βάλτε την κοτοσαλάτα, από πάνω το μείγμα με τα καρότα και στη συνέχεια ένα φύλλο μαρουλιού ακόμα. Κλείστε το σάντουιτς και απολαύστε!

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος