images_0aaaaaaa2ahuevos.jpg

Υλικά για 4 μερίδες

4 τορτίγιας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
1 ώριμο αβοκάντο μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένο και χωρίς το κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
1 μεγάλη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (μαζί με τους σπόρους )
1 μεσαία σκελίδα σκόρδου, τριμμένη (περίπου 1 κ.γ.)
3 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες, μαζί με τους σπόρους και το χυμό (περίπου 1,5 φλιτζάνι)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 μεγάλα αβγά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε τις πίτες σε ένα ταψάκι φούρνο, χωρίς να καλύπτουν η μία την άλλη και αλείψτε τες με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίξτε λίγο αλάτι. Αφήστε στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολ, λιώστε το αβοκάντο μαζί με το μισό κόλιανδρο (ή μαϊντανό), το χυμό λάιμ και λίγο αλάτι.
Ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά μέχρι να είναι καυτό. Προσθέστε την καυτερή πιπεριά, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να ροδίζει, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις ντομάτες, πασπαλίστε με ½ κ.σ. αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 λεπτά. Ανακατέψτε το υπόλοιπο κόλιναδρο ή μαϊντανό και αλατοπιπερώστε. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σκουπίστε το τηγάνι.
Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.σ.) στο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Σπάσετε τα αβγά μέσα στο τηγάνι, προσθέστε αλατοπίπερο και μαγειρέψτε, σκεπάζοντάς τα, μέχρι τα ασπράδια να είναι καλά μαγειρεμένα, περίπου 5 λεπτά.
Ενώ τα αβγά μαγειρεύονται, ψήστε τις τορτίγιας στον φούρνο μέχρι να είναι ζεστές αλλά ακόμα μαλακές.
Για να σερβίρετε τοποθετήστε την πίτα σε ένα πιάτο, απλώστε το μείγμα με το αβοκάντο, βάλτε από πάνω ένα αβγό και λίγη σάλτσα.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος