Αλευρι Χωρις Γλουτενη + Τζιντζερανθρωπακια

images_0aaaaaaa5ale.jpg

Υλικά

    1 μεγάλο αβγό, σε θερμοκρασία δωματίου
    ⅓ φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
    ⅓ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
    ¼ φλιτζάνι μελάσα
    ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
    ½ κ.γ. κανέλα
    ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
    ½ κ.γ. μπέικιν σόδα
    ¼ κ.γ. αλάτι
    2¼ φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για να ανοίξετε τη ζύμη
    Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για το τέλος
    Απο πάνω μπορείτε να βάλετε: σπασμένα καρύδια, νιφάδες καρύδας, κομμένα φιστίκια Αιγίνης, αποξηραμένα κράνμπερι

Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθετήστε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου.
    Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αβγό. Προσθέστε όλα τα υλικά από το λάδι καρύδας μέχρι και το αλάτι και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι όλα τα υλικά να αναμειχθούν.
    Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας αρχικά με μία σπάτουλα και στη συνέχεια με τα χέρια σας. Η ζύμη θέλουμε να είναι σφιχτή.
    Μεταφέρετε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη μέχρι η ζύμη να έχει πάχος μερίπου 0,5 εκατοστό. Χρησιμοποιώντας διάφορα κουπ-πατ κόψτε τη ζύμη σε σχήματα και μεταφέρετε το κάθε μπισκότο στη λαδόκολλα.
    Ψήστε για 12 περίπου λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
    Όταν κρυώσουν και με τη βοήθεια ενός πινέλου, καλύψτε την επιφάνεια κάθε μπισκότου με μία γενναιόδωρη στρώση μελιού ή σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίστε με τα υλικά της επιλογής σας.
    Αφήστε τα ξαπλωμένα μέχρι να στεγνώσουν.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος