Καλαμαράκια γεμιστά με καστανό ρύζι

images_0aaaaaaa6kala.jpeg

Υλικά

    1 κιλό Καλαμαράκια
    3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
    3 κουταλιές της σούπας Κουκουνάρι
    1/2 φλιτζάνι Λευκό κρασί
    1/2 φλιτζάνι Καστανό ρύζι
    1 μικρή Κόκκινη καυτερή πιπεριά
    1 μέτρια Πράσινη πιπεριά
    3 – 4 μικρά Κρεμμύδια
    1 φλιτζάνι βασιλικός
    1/2 Λεμόνι
    Αλάτι
    φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα καλαμαράκια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν και να σκιστούν.
Αφού τα στραγγίξουμε αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα πλαϊνά πτερύγια τους αφήνοντας το κυρίως σώμα τους για γέμιση.Τα πλοκάμια που αφαιρέσαμε τα κρατάμε και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια καθώς θα τα προσθέσουμε αργότερα στη γέμιση. Συγχρόνως βράζουμε και το ρύζι για 30 λεπτά και μετά το στραγγίζουμε.
 Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι, τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι τις πιπεριές ψιλοκομμένες το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το ρύζι και τα πλοκάμια των καλαμαριών και ανακατεύουμε για 15 λεπτά.

Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμαράκια κλείνοντας το στόμιο τους με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με καπάκι και λίγο νερό και το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και λίγο κρασί. Ψήνουμε στους 180 για 15 περίπου λεπτά.

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Χρονόπουλος Α.Απόστολος
Κλινικός Διαιτολόογος-Διατροφολόγος