Κοτοσαλατα με Γιαουρτι

images_0aaaaaaakoto.jpg

Υλικά

    Μισό κοτόπουλο μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο (μπορείτε να μαγειρέψετε ολόκληρο κοτόπουλο και να χρησιμοποιήσετε και τα κόκκαλα για ζωμό ή να αγοράσετε ψητό κοτόπουλο σούβλας)
    ½ φλιτζάνι σέλερυ ψιλοκομμένο
    ½ φλιτζάνι σταφύλια κόκκινα κομμένα στα 4
    ½ φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
    ¼ φλιτζάνι μαϊντανό
    3 κ.σ. γιαούρτι*
    3 κ.σ. μουστάρδα*
    Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

    Βάλτε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο μπολ του πολυμίξερ. Λειτουργήστε το μίξερ στο pulse για 10 δευτερόλεπτα. Προσοχή να μην κάνετε το κοτόπουλο πουρέ!
    Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε το κοτόπουλο, τα αμύγδαλα, τα σταφύλια, το σέλερυ και το μαϊντανό. Προσθέστε τη μαγιονέζα και τη μουστλαρδα μέχρι να πετύχετε τη σύσταση που θέλετε. Προσθέστε και αλατοπίπερο.
    Αποθηκεύστε τη κοτοσαλάτα στο ψυγείο. Σερβίρετε σε φύλλα μαρουλιού, πάνω σε κράκερς ή ρυζογκοφρέτες ή μέσα σε σάντουιτς.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος