Κινοα με Σαλτσα Ντοματας και Βασιλικου μαζι με Ψητη Φετα

images_0aaaaaaakinoa.jpg

Υλικά

    1¼ φλιτζάνι νερό
    ⅔ φλιτζάνι κινόα (ή 2 φλιτζάνια μαγειρεμένη)
    3 φλιτζάνια σάλτσα βασιλικού
    140 γραμμάρια φέτα
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 πιπεριίτσα τσίλι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψάκι ή ατομικά ταψάκια.
    Στο μεταξύ, προσθέστε το νερό με τη κινόα σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις αρχίσει να βράζει σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, περίπου 12-15 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένο για περίπου 5 λεπτά.
    Ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας με τη μαγειρεμένη κινόα και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί σας. Κόψτε τη φέτα σε κομμάτια (θέλετε περίπου 35 γραμμάρια στην κάθε μερίδα). Τοποθετήστε τη φέτα πάνω από το μείγμα, πιέζοντας ελαφρώς μέσα στη σάλτσα.
    Περιχύστε το ελαιόλαδο πάνω στη φέτα και τοποθετήστε τις φέτες τσίλι.
    Ψήστε μέχρι η κινόα να βγάζει φουσκαλίτσες στις άκρες του ταψιού και η φέτα να έχει μαλακώσει (15-20 λεπτά).
    Σερβίρετε ζεστό με πράσινη σαλάτα.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος