Ζεστη Σαλατα με Ψητα Λαχανικα και Μπριζολα

images_0aaaaaaazesti.jpg

Υλικά

Σαλάτα:

    3 μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
    Μία μεγάλη μελιτζάνα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
    2-3 κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε μισοφέγγαρα
    3-4 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
    1 φλιτζάνι μανιτάρια πλυμένα και κομμένα σε φέτες
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
    500-600 γραμμάρια μοσχαρίσιες μπριζόλες
    Αλάτι και πιπέρι
    Πράσινα λαχανικά (περίπου 1,5-2 φλιτζάνια ανα άτομο)
    ⅓ φλιτζάνι φέτα

Ντρέσινγκ:

    ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
    1 κ.σ. λεμόνι
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    Αλάτι

Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς
    Τοποθετήστε όλα τα κομμένα λαχανικά σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και μοιράστε τα ομοιόμορφα. (Ιδανικά θα ήταν καλό τα λαχανικά να έχουν περίπου όλα το ίδιο μέγεθος). Ραντίστε τα λαχανικά με 2 κ..σ ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα λαχανικά για να πάει το λαδόξιδο παντού. Ψήστε τα λαχανικά για 30-35 λεπτά μέχρι οι πατάτες και τα καρότα να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
    Καθώς ψήνονται τα λαχανικά, αλατοπιπερώστε τη μπριζoλα. Αφήστε τη μπριζολα να ξεκουραστεί μέχρι να ζεστάνετε τη γκριλιέρα. Ψήστε τη μπριζολα στο γκριλ για περίπου 4-6 λεπτά στην κάθε πλευρά. (Μπορείτε επίσης να την φτιάξετε στο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο).
    Καθώς ψήνετε η μπριζολα βάλτε όλα τα υλικά της ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι και ανακατέψτε.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος