Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

images_0aaaaaaperga.jpg

Υλικά

1 κιλό περγαμόντο

1200 γρ ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

1 κουταλάκι γλυκόζη

1 κουταλάκι ξινό

Εκτέλεση

1.  Τρίβουμε με τον τρίφτη(στη μικρή σκάλα) γύρω γύρω τη φλούδα από κάθε περγαμόντο.

2.Τα βάζουμε σε νερό να βράσουν δέκα λεπτά, αδειάζουμε το νερό και βάζουμε

άλλο να βράσουν άλλα δέκα λεπτά. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.

3. Μετά ,αφού έχουν μαλακώσει λίγο, τα κόβουμε από πάνω και από κάτω τα κοτσάνια. Στη συνέχεια κόβουμε το κάθε φρούτο σε 8 κομμάτια .

4.Με το ψαλίδι κόβουμε τις ίνες που υπάρχουν,βγάζουμε τα κουκούτσια  Τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να σταγγίξουν.

5. Βάζουμε στην κατσαρόλα 2,5 ποτήρια νερό και 1,200 γρ ζάχαρη να βράσουν  για πέντε λεπτά. Βάζουμε και τις φλούδες να βράσουν μαζί μέχρι να δέσει το σιρόπι.

6.  Τα αφήνουμε όλη τη νύχτα μέσα στην κατσαρόλα.

7.  Την άλλη μέρα τα ξαναβράζουμε, βάζουμε μισό κουταλάκι ξινό και τα ανακατεύουμε.

8.  Στο τέλος μια κουταλιά γλυκόζη και τα τοποθετούμε στα βαζάκια.

Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/