Υλικά
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 αυγά
βανίλια
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό από ένα λεμόνι
1 κούπα κράνμπερις αποξηραμένα
μαρμελάδα σμέουρο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε τα κράνμπερις σε ουίσκι για μια ώρα. Έπειτα,
χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για δυο λεπτά.
2. Ρίχνουμε και τους κρόκους μαζί με το λάδι.
3. Χτυπάμε καλά βάζοντας και το γιαούρτι.
4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα κέικ.
5. Βουτυρώνουμε δυο μικρές μακρόστενες φόρμες του κέικ(περίπου 20-25cm) και βάζουμε μέσα το μείγμα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
6. Τοποθετούμε τις φόρμες μέσα στον φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά.
7. Αφού κρυώσουν ,βάζουμε από μια κ.σ. μαρμελάδα σμέουρο σε κάθε φετούλα.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/